perjantai 27. toukokuuta 2011

Turkoosia, mustaa ja valkoista Patulle


Patu tarvitsi lyhythihaista bodya, ja valitsin jälleen tämän musta-valkoisen tasaraidan, koska edellinen body on ollut niin tykätty, ja toisaalta tätä kangasta löytyy aika paljon sopivina paloina. Ja tällä kertaa applikoin sen tähdenkin, mitä viimeksi pohdin. Applikoin pesemättömälle kankaalle, ja vähän sen meni aaltoilevaksi pesun jälkeen. Noin pieni kuva, niin ei pahasti haittaa. Tässä kuvattu vielä ennen pesua. Kaavan pohjana on Villi Viikinki (Ottobre 6/10), mutta ei tässä siitä ole paljon jäljellä. Otin viivoittimen käteen ja suoristin raglansaumat, lyhensin hihat, kavensin sivuilta, ja tämä on body eikä paita.


Nappasin viime viikonloppuna Piilosta mukaan palan turkoosia joustofroteeta, mielessä kesähousuja lapsille. Kun vaihdoin resoreita varten mustat langat saumuriin, niin tein samalla myös mustat velourhousut. Kaava on Hupsis-trikoohousut Ottobresta, koko 92. Turkooseja housuja olisi voinut vähän kaventaa, koska joustis joustaa ihan loputtomasti. Muuten koko on hyvä! Musta velour Ikasyristä ja resorit Eurokankasta.


Kaavat: Villi Viikinki, Ottobre 6/10 ja Hupsis, Ottobre 1/09
Kankaat: Tasaraita Marimekkoa, joustis ja velour Ikasyrin, resori EK

3 kommenttia:

TanttaRalla kirjoitti...

Ihania! Hauska yhteensattuma, että olet tehnyt tähtipökät päinvastaisella väriyhdistelmällä kuin minä :)

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen todella kauniit ja näyttävät niin huolellisesti tehdyiltä. Tähdet tuovat mieleeni Villervallan, josta tykkäsin pojallani tosi paljon. Ei tosiaan ole paljoa villiä viikinkiä tallella. Johan tuota jo voisi sanoa ihan omaksi kaavaksi. ;) Hieno tuli.

Yllättävän isolla koolla olet tehnyt housut. Olen varmaan jotkut tehnyt juuri vuoden täyttävälle tyttärelleni koossa 80. Pitäisiköhän munkin koittaa isommalla koolla ja kaventaa vähän sitten, vai onko Patu erityisen pitkä? Hyvää housun kaavaa siis etsiskelen.

Tupuna kirjoitti...

Kiitos!

Hilduli, Patu on tosiaan pitkä poika :) Ostovaatteissakin jotkut 86-senttiset housut on jo lyhyitä. Tämä Hupsis-kaava on ollut meillä hyvä siitä, että se on melko leveä ja käy siksi sellaisenaan kestovaippaa käyttävälle. Ja aina voi tehdä niin, että ottaa leveyden kokoa pienemmästä, niin tulee istuvampi malli. Tässä kaavassa vaikuttaisi mun mielestä olevan suhteellisen lyhyt lahjemitta, näin mutu-tuntumalla. Resorit taas toisaalta on tosi pitkät.