torstai 12. toukokuuta 2011

Mansikkainen kesäsetti


Ottobresta 1/11 löytyi kivat kaavat, joista tehtailla lisää tasaraitavaatteita :) Paita on nimeltään Tangerine ja hame Cocos. Epäilin, että paidasta tulisi liian lyhyt, mutta kaavan pituus olikin ihan sopiva. Sivusaumoista vähän kavensin. Paidan koko on 104, ja hameenkin suunnilleen sama. Leikkasin vaatteet pesemättömistä kankaista, ompelin paidan sivusaumoja ja helmakäännettä vaille valmiiksi, pesin, applikoin ja sen jälkeen ompelin loppuun.

Paidan ohjeesta tavasin monta kertaa, että pääntienauhan pituudeksi tosiaan sanottiin 2x30cm. Tältä se nyt näyttää, ei siitä rusettia saa! Ompelin sitten nauhat kiinni, ja kuvan ottamisen jälkeen laitoin siihen vielä napin koristeeksi. Hameeseen otinkin ihan reilun pätkän kangassuikaletta sen kummemmin mittaamatta, ja tuli hyvä. Sanilta bongatulla kätevällä tekniikalla nauhan sai tehtyä tosi helposti! Nyt en vaan löytänyt Tikbumsasta sitä postausta. Vinkkaisitko Sani mistä se löytyy, niin saan linkitettyä :)

EDIT: Linkki nauhankääntöohjeeseen: http://sanijaella.blogspot.com/2011/04/baaaa.html Kiitos Sani!


Applikoidessa haaveilin taas paremmasta ompelukoneesta. Ja olisi pitänyt malttaa tehdä säädöt kunnolla ennen aloittamista. Nyt sain ne kohdalleen siinä vaiheessa, kun punainen osa oli jo kokonaan kiinni. Applikointi on velouria.


Tässä muutama kuva hameesta, kesken hurjan hyppyleikin räpsittyjä ;) Hameen väri on violetti-valkoinen, jos kuvista ei saa kunnolla selvää.

Kaavat: Ottobre 1/11 Tangerine-paita ja Cocos-hame, koko 104
Kangas: Marimekon tilkkupussista
Koristenauhat: Hanhelista

4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Ihanan raikkaat vaatteet!

Sani kirjoitti...

Ihania! :)
Toi hamemalli näyttää tosi kivalta!
Tääl pitäs kans alkaa hamosia kesää varten valmistaa.
Tuo vinkki nauhan tekoon löytyy
http://sanijaella.blogspot.com/2011/04/baaaa.html

Nuksu kirjoitti...

Ihana mansikka! :)

Anonyymi kirjoitti...

Eikus kaksi 30 cm palaa nauhaksi, jotka yhdistetään yhdeksi pitemmäksi...