torstai 5. toukokuuta 2011

Mustaa ja valkoista, ja vähän muitakin värejä


Sain näin inspiroivan pinon resoreita Myllymuksuilta. Ylhäältä alaspäin värit ovat: petrooli, vaalea turkoosi, vaaleansininen, taivaansininen, ruohonvihreä, lime, mangonkeltainen, punainen, vaaleanpunainen.


Tässä paidassa on käytetty pääntiellä petroolia. Paita on minun! :) Kaava taas kirjaston Ottobresta, joten en muista lehden numeroa. Kaavan nimi on Puhvihihainen toppi, ja tämä paita on tehty muuten kaavan mukaan, mutta pääntietä muotoilin pyöreästä soikeaksi. Koko on 36, ja tässä on nyt ihan sopivat kädentiet, eli kaavan vaihtaminen kannatti (täällä sitä pohdiskelin). Tässä kaavassa oli tosi hyvä vinkki, millä sain etukappaleen istuvaksi. Tempun nimi on PRS eli pyöreän rinnan syötös :D Etukpl leikataan pari senttiä pidemmäksi kuin takakpl, ja vähän kainalon alle tehdään rypytys. Ikään kuin muotolaskos trikoolle. Toimii :)


Tässä sitten edellisen paidan kaavan pohjalta muotoutunut trikoomekko. Lisäsin 1,5cm (+sv) kumpaankin sivusaumaan, jätin hihat pois, helmaan resori ja hameosa. Pääntie on samanlainen itse piirretty kuin paidassa. Tästä tuli niin ihana mekko! Resori on Myllymuksujen vadelmanpunaista. Mekko on polveen asti pitkä, ja resori asettuu lantiolle.


Tässä kuvassa näkyy vielä se PRS :D:D


Lisäksi olen ottanut puolen vuoden tauon jälkeen kakunkoristelutarvikkeet esille. Piakkoin saattaa siis blogissa esiintyä jotain niillä aikaan saatua. Nämä kakkuharrastuksen tarvikkeet menee aika paljon pienempään tilaan kuin ompelutarvikkeet!!

3 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Minulla on yks kaava piirrettynä jos on toi rypytysjuttu, ko.lehti mist kaava on piirretty ei ole enään tallessa, joten tää postaus tuli minulle juurikin tarpeeseen, nyt tiedän mitä ne venytä merkit kaavas meinas :D
Ihana pusero ja mekko, kivasti noi kirkkaat resorit piristää :)

Tupuna kirjoitti...

Kiva että sait vinkkiä :)

Tupuna kirjoitti...

Täältäkin oli kommentteja hävinnyt :(

Kiva Sani, että oli hyödyllinen juttu :)