maanantai 16. toukokuuta 2011

Käsityöhaaste, osat 4 ja 5


Tässä viimeiset käsityöhaasteen työni. Nämä kaksi paitaa matkasivat ystäväni Niinan pojille. Isomman kaava on Villi Viikinki, ja koko 104. En käsitä mitä ajattelin, kun tein juuri 3 vuotta täyttäneelle niin ison. No ei kuulemma onneksi ollut ihan teltta. Pienemmän kaavana Loikka, koko 86, ja tämä paita on itse asiassa jo kerran täällä nähtykin, muiden maatilapaitojen joukossa. En vaan ollut siihen oikein tyytyväinen, joten lyhensin hihoja ja laitoin niihin valkoiset resorit. Mielestäni tuli heti paljon parempi! Paitojen kaikki kankaat on JNYn interlockia, resorit Eurokankaasta.


Veljekset sai vielä pipotkin :) Tässä oli samalla molempien poikien synttärimuistamiset, joten tämä oli isompi kuin muut haastehommat.


Haastetyö nro 5 meni niin ikään pienelle pojalle, ystäväni Aneten 1-vuotiaalle. Pipo ja kaulahuivi, ihan perusmallia. Molempiin itse piirretty kaava. Tai huiviin ei ole kaavaa, otin mallia synnärin liberokassissa (2007) olleesta pöllöhuivista. Tasaraitakankaat Marimekkoa.

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hienoja ompeluksia sinulla. Nuo edellisen postauksen raitahame ja paita ovat tosi pirteät. Ja et sinä kyllä mielestäni ole hassuja ajatellut ommellessasi 104 senttistä 3-vuotiaalle. Ainakin meillä ja kavereilla se on just nappikoko =)

TanttaRalla kirjoitti...

Nättejä paitoja! Niin, ei munkaan mielestä mitenkään hassulta vaikuta tuo kokoasia. Meidän tytsyllekin olen ommellut jo pitkään 104 cm (tosin jotkin kaavat saattaa olla leveydestä liian isoja). Ja riippuuhan se tietty lapsen koostakin, monet 4-vuotiaatkin tuntuu puistossa olevan meidän 3-vuotiasta pienempiä ;)

Anette kirjoitti...

Suurkiitokset vielä hienoista lahjoista! Käytössä ovat olleet ja sopivat todella hyvin mummolasta löytyneeseen keväthaalariin, joka on ollut nyt käytössä. Huivi on muuten juuri sopivan mittainen. Ihastelin sen toimivuutta ja päättelin, että käytännössä on varmaan teillä testattu hyväksi kooksi. Meidän 1-vuotias käyttää lähes ainoastaan kokoa 86 ->, joten luulen myös, että 3-vuotiaana mennään vähintään satasessa, mutta saas nähdä.

NiinaL. kirjoitti...

Entisen vakikommentaattorinkin oli vihdoin aika ryhdistäytyä, kun tuli henkilökohtainen postaus! :D
Kiitos vielä, Tupunaiseni! Toi satanelonen on meidän sirppanalle 3-vuotiaalle reilu, muttei ollenkaan liian iso. Käytössä on ja ihanasti toimii, samoin kun tuo 1-veen paita. Artistille itselleen jo kerroinkin, että multa on jopa kysytty mistä näitä voisi ostaa :D
Pipot ovat myös ahkerassa käytössä, hyvän kokoisia. Muistelen maininneeni edellisessä blogissa pääni olevan kokoa leikki-ikäiset ja todellakin mahtuu mullekin tuo isompi - olematta kumminkaan meidän isommalle K:lle liian iso. Pienempi K poistaa pipon päästään aina ennen pitkää, mutta niin se tekee myös leuan alle sidottaville pipoille, ihan on välillä leuanalus mustelmalle, kun apinan raivolla pitää koittaa päähineestä vapautua. Tällainen nyöritön on siis selkeästi turvallisempi vaihtoehto :)

Tupuna kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista! Jee, vakikommentaattori avasi suunsa :D

Meidänkin 3,5-vuotiaat on jo pitkään käyttäneet 104:ä, siitä ehkä harhauduin, vaikka hyvin tiesin, ettei tämän paidan saaja ole mikään isokokoinen kolmivuotias.

Anette, oli tosiaan testattu ja hyväksi havaittu tuo huivimalli, vaikka on noinkin yksinkertainen :)