tiistai 13. syyskuuta 2011

Uusi ystäväni Aurora


Ompelukoneostoksistani tuli lopulta melkoinen farssi... Lyhyesti: Sain hyvän tarjouksen Bernina Aurora 440QE:sta. Olin sitä mieltä, että en tarvitse niitä lisävarusteita mitä sen mukana tulee ja olin myös vähän epäileväinen sen CB-sukkulan toiminnasta. Myyjä kuitenkin onnistui vakuuttamaan minut, ja ostin tämän. Testasin sitä kuumeisesti koko viikonlopun. Vaikutuin monesta asiasta, se applikoi kuin unelma, miten kätevästi toimii polvinostin ja kantapäällä neulan nosto/lasku. Muisti oli helppo käyttää ja ompeleen valinta myös helppo. Ja vaikka mitä muuta positiivista. Mutta... tämä ei lähde ompelemaan ilman sotkua kankaan alla. Tai liioittelin vähän, puolet kerroista sotkua ei tule. Mutta siinä on ihan liikaa! Myöskään alalangan poimiminen ei toimi. Myyjä oli yhteydessä huoltoon, joka haluaisi nähdä koneen. Mutta minä en jaksa alkaa takkuamaan koneen kanssa, haluan vaihtaa. Vikaa ei ollut neulassa tai langoituksessa.

Haluan edelleen Auroran, mutta sen 450:n, jossa on eri sukkula. Myyjä pitää minua ihan kaistapäänä, haluan vaihtaa huonompaan. Saan tosi huonot ehdot vaihdolle, koneet vaihtuvat päikseen, vaikka ovh:ssa on 200€ eroa. Todella pitkällisten neuvottelujen jälkeen saan puhuttua itselleni 80 euron arvosta tarvikkeita. Olen lopulta ihan tyytyväinen kauppaan, ja 450 on tilattu. Vaikka vaihtaminen oli näin hankalaa niin täytyy antaa tunnustusta myyjän kärsivällisyydestä. Moni olisi menettänyt malttinsa, olin nimittäin aika sitkeä ja ehkä vähän ärsyttäväkin. Mutta mielestäni ihan syystä, ja näin saatiin aikaan kompromissi, johon molemmat ovat tyytyväisiä. Tavallaan ymmärrän myyjääkin, koska sain vähän vahingon kautta tuon 440QE:n tosi hyvään hintaan.

Kiitokset Elisalle ja Tosimummolle sekä edellisen postauksen anonyymille kommenteista ja avusta!

Tässä ostamassani yksilössä on ehkä jotain vikaa, koska langankireyksissäkin on jotain omituista. Tikki on välillä tosi huonoa, varsinkin jos ompelee kovempaa kuin etanavauhtia. Sain kuitenkin monta kivaa vaatetta aikaiseksi! Applikoinneissa oli vähän säädöt hakusassa aluksi, tämä Dreamland-tunika (OB 4/11) oli ensimmäinen koekappale.

 

Tunikan koko on 104. Miten ihmeessä nuo hihat on noin lyhyet? Tarkistin kaavasta, että ihan oikein ne tuli. Tosin en tarkistanut kaava-arkilta olenko piirtänyt oikein. Kangas Marimekkoa, resori Fabriinasta (väri kirsikka), sydämet Ikasyrin joustofroteeta.
 

Keittiörättejä tein myös. Tein ensimmäiset bambufroteiset pari vuotta sitten, kun kyllästyin haiseviin rätteihin. Nämä toimii ihan loistavasti!


Vinokantissa seikkailee pingviinejä, tämä pingviinikantti on Kangastukusta.


Tämä mansikka-kirsikka-kantti taasen on Tikatasta.


Postailen loput testiompelukset myöhemmin.

Saan uuden Aurorani viimeistään parin viikon päästä. Todella toivon, että meistä tulee sitten pitkäikäiset tosiystävät!!!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luin tuon uudemman postauksesi, toivottavasti et joudu pettymään vaihtoon :) Minä olen ollut tähän 450 malliin tyytyväinen. Kuvaamasi kaltaiset lankasotkut on olleet äärimmäisen harvinaisia. Jos niitä on ollut, vika on ollut käyttäjässä. Olisiko kerran tai pari käynyt niin, että puolauksen jälkeen olen jotenkin huolimattomasti langoittanut ja ylälanka on huomaamatta karannut ensimmäisestä kiristimestä ja silloin on tullut lenkkiä kankaan alle. Toinen "sotkutilanne" on tosiaan se, että suoraompeleella kulmissa käännyttäessä jotenkin itse pitää kiirettä ja vedättää työtä vähän liikaa (ennen kuin kone on kerinnyt muodostaa tikin kunnolla). Silloin vetää työn alle pienen lenkin. Mutta ainakin minun kohdalla tämä kuuluu niihin ns.omiin mokiin. Ompelin vuosikausia "puoliteollisella" Singerin koneella, jonka rotaatiosukkula oli erittäin suupiirteinen ja anteeksiantavainen. Tämän 450-mallin kohdalla asiassa eli kulmissa auttaa se, että uudelleen liikkeelle lähtiessä tekee ensimmäisen tikin tai pari "käsin" eli eli painamalla näppäimestä neulan ylös/alas. Nopeaa ja helppoa. Ja tätä sotkutilannetta ei juurikaan tapahdu yksittäisissä kulmissa. Oikeastaan vain silloin, kun käännöksiä on paljon ja itse jotenkin herpaantuu. Vaikkapa silloin kun tein toidta tusinaa kangaskasseja ja käännöksiä alkoi olla sangoissa yms. vähän yli tarpeen ja mamma alkoi puutua ;)

Riikka kirjoitti...

Mulle ei myyjä sanonut 450 mallin olevan mitenkään huonompi, vaan se 440 on tilkkutöihin tarkoitettu malli ja kun niitä toimintoja ei tarvitse (niin kuin minä) niin silloin 450 on parempi. Luulen, että tulet olemaan tyytyväinen!

Tupuna kirjoitti...

Anonyymi, kiitos taas tiedoista! Tarkoitatko, että kulmissa voi tulla sotkua, jos kääntyy pysähtymättä?

Riikka, huonommalla myyjä varmaan tarkoitti, että menetän ne lisävarusteet. Yläsyöttäjää kokeilin, ja täytyy myöntää että se toimi hyvin. BSR-jalkaa en ole käyttänyt, ja toivottavasti en nyt siihen ihan rakastu kun kokeilen ;) Ja sitten myyjä mainitsi, että jos hankkii kirjontalaitetta, niin sukkulasysteemiä täytyy jotenkin muuttaa, kun 440:an se kävisi suoraan. Onko sulla kirjontalaite, tiedätkö jotain siitä? En ole ihan lähivuosina sellaista hankkimassa, mutta joskus varmaankin.

Anonyymi kirjoitti...

Kulmissa voi tulla sotkua, mikäli avittaa sitä liikkeelle lähtöä vähän turhan reippaassti. Aika marginaalinen ongelma, luultavasti ihan käyttäjästä kiinni ja pois opittavissa :)

Tuo kirjontaan liittyvä myyjän mainitsema ongelma saattaa olla lähinnä se, että 440-mallin puolakotelossa on jo olemassa se väkänen, jonka reiän kautta lanka pujotetaan kirjottaessa (ja muistaakseni myös joitakin napinläpiä tehdessä).

Tähän 450 malliin on olemassa oma puolakotelo kirjontaa varten. Siinä alalanka pujotetaan pienen jousen läpi ja alalanka kiristyy. Minulla ei tuota kirjontalaitetta ole, mutta puolakotelo kylläkin. Käytän sitä esim. applikoidessa tai tehdessäni tiheälä siksakilla "äärivivakirjontaa" vaikkapa velourille. Tämän puolakotelon avulla välttyy sen perus-puolakotelon säätöruuvin manuaaliselta kiristämiseltä (ilmeisesti jotkut näin toimivat alalangan kireyttä säätäessään)

Tupuna kirjoitti...

Kiitos taas tosi paljon tiedosta, anonyymi! Olin hankkimassa toisen tavallisen puolakotelon juuri alalangan kiristämistä varten, jotta voin toisesta väännellä sitä ruuvia ja toisen pitää tehdasasetuksessa. Mutta ostankin samantien tuon kirjontaa varten tarkoitetun puolakotelon, koska sillä onnistuu sama homma tosi kätevästi. Oon sillä systeemillä kiristänyt alalankaa tässä 440QE:ssa.

Ida kirjoitti...

Todella söpö paita!

Riikka kirjoitti...

Ei ole vielä, mutta siksi otin tämän, että voin sitä sitten harkita jatkossa. Mulla on vanha brodeeraava kone, niin en ottanut tähän laitetta mukaan.

Tupuna kirjoitti...

Kiitos Nuksu :)