keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Ruusupaita prisessalle + Muraveinik-pipo


Vihdoin pääsin taas ompelun vauhtiin! Tämä on se paita, jonka Nannalle leikkasin jo pari viikkoa sitten. Tänään ompelin sen valmiiksi. Ompelukoneeni ei onneksi ollutkaan rikki!?! Tai sitten se jotenkin mystisesti korjasi itsensä matkalla huoltoon. Korjaaja jokatapauksessa vain napsautti sen päälle ja totesi että toimii! Ehkäpä kuljetuksessa oli joku naksahtanut takaisin paikalleen. Olen tietty tosi tyytyväinen, että korjaus oli näin helppo homma. Ompelukoneostokset ei kuitenkaan peruuntuneet, siitä lisää lopussa.

Paidan kaava on Ottobresta 4/11, Cherry-paita, koko 104. Halusin kokeilla jotain uutta ja tuo pääntiefrilla vaikutti kivalta. Tein sen pyöreän muotoiseksi, eli en etufrillaa, joka kaavassa oli. Yllättävän kiva tuli, vaikka pelkäsin että kaikkine hörselöineen, ruusuineen ja vaaleanpunaisine kantteineen tulee ihan kermakakku. Pikkutytölle sopiva :) Kangas on Stenzon trikoota Fabriinasta, resori Myllymuksuilta. Hihansuut ja frilla on rypytetty framilonilla.Takana on melko pitkä halkio, joka kiinnitetään napilla.


En ollut koskaan ennen tehnyt napille silmua. Keksin oman sovelluksen ja virkkasin silmun kaksinkertaisesta ompelulangasta. Tosi helppoa ja vaikutti toimivalta!


Tässä sovitettuna farkkuliivin kanssa. Metsolan joustishousut vielä kun vaihtaisi farkkuihin tai hameeseen... Hihoissa on hyvin mittaa kuten näkyy. Kaava vaikutti hyvältä. Paita on sopivan kapea sekä hartioista että vartalosta, ja pääntie on ennemmin pieni kuin liian suuri. Voisin tehdä tällä kaavalla vaikka mekon vain pidentämällä helman ja jättämällä frillan pois.


Kokeilin samassa Ottobressa ollutta Muraveinik-pipon kaavaa, ja sekin oli hyvä ja istuva. Tein Patulle koon 46 pesemättömästä kankaasta, ja tuli sopiva 47-senttiseen päähän. Kiinnityksenä Kam-neppi kokoa 16.


Tosiaan jos vanhan koneen korjaus tuli halvaksi eli oli ilmainen niin kaikki säästyneet rahat menevät uuteen koneeseen. AURORA SE ON!!! Ja voitte uskoa, että en malta odottaa että saan sen. Siitä sitten lisää kun pääsen testailemaan.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mihin Auroran malliin päädyit? Minulla on 450 ja siihen olen ollut tyytyväinen. Niitä toisia en ehkä ottaisi, CB-sukkulan takia siis ja onhan se tikkikin niissä toisissa kapeampi...

Ida kirjoitti...

Sievä paita ja aivan ihastuttava pipo!

Tupuna kirjoitti...

Anonyymi, olin päätynyt 440QE-malliin, mutta sait minut vielä epäilemään, pitäisikö sittenkin valita 450. Olen vasta varannut koneen, en vielä ostanut. Kerropa nyt kaikki mitä tiedät tuosta sukkulasta! :D Kiitos!

Kiitos Nuksu :)

Anonyymi kirjoitti...

Tietysti vaikuttaa sekin, että tekeekö enemmän tilkkutöitä vaiko vaatetusompelua... Mutta minulla oli aiemmin ollut Activa 220, jonka tikkiin en ollut tyytyväinen. Activassa kuten myös tässä 440QE -mallissa on käsittääkseni sama CB-sukkula (eli sukkula joka keinuu edestakaisin). Activalla tuli yllättävän paljon hyppytikkiä ihan perus-siksakissa, esimerkiksi joustofroteeta ommellessa. Samoin saumojen aluissa oli aika paljon lankasotkua (kuten myös saumojen lopussa, mikäli yhtään meni liian lähelle kankaan reunaa). Näin ollen edestakaisompelin päättely oli tuskaa ja töhryä. Tuossa 450 mallissa on rotaatiosukkula, joka siis pyörii ympäri (vastaa käsittääkseni teollisuuskoneiden sukkulaa ainakin jossain määrin). Tällä ei tule samoja ongelmia, joskin jossain tiukoissa käännöksissä on oltava tarkkana, että ei "manipuloi" kangasta liikaa. Tykkään myös siitä, että koneella saa 9mm leveän ompeleen, monia koristeompeleita käytän ihan hyötyompeleina, esim. korvaamaan peitetikkiä. Toisaalta tuossa 444 mallissa olisi vähän enemmän ompeleita ja muistipaikkoja. Sekä käsittääkseni siinä tulisi mukana myös vapaatikkausta avittava BSR-jalka. Asioissahan on aina puolensa ja kukin valitkoon omien tarpeidensa mukaan :D Nämä nyt vaan tuli minulle mieleen ensimmäisenä...

Niina kirjoitti...

Tosi soma paita, kyllä prinsessan kelpaa.

Tupuna kirjoitti...

Anonyymi, paljon kiitoksia tiedoista! Onko sulla 450:ssa ollut noita lankasotkuja? Uudessa postauksessa kerroinkin jo, että vaihdan sittenkin 450:an minäkin.

Kiitos Niina :)

Anonyymi kirjoitti...

Vastasin erehdyksessä kysymykseesi tuonne uudempaan postaukseen :) Kännykän netti on joskus vähän petollinen...

Mun Tekemä kirjoitti...

Onpa ihana prinsessapaita! Laitoin sinulle tunnustuksen blogiini;)

Tupuna kirjoitti...

Kiitos, Mun Tekemä! Palaan tunnustukseen vähän myöhemmin :)