perjantai 2. syyskuuta 2011

Ompelukoneostoksille

Viikko sitten olin jo lähellä päästä uuteen alkuun ompeluhommissa. Leikkasin Nannalle paidan, silittelin tukikankaita, leikkasin resoria. Kangas paininjalan alle ja - kone ei inahdakaan. Käsipyöräkin oli jumissa. Nopeasti huomasin, että langannostin (se joka liikkuu ylös alas) oli painunut kokonaan koneen sisään. Muutossa varmaankin koneen päälle on pudonnut jotain. Vaikka olinkin jo suunnitellut uuden koneen ostoa, niin harmittaa tosi paljon. Tämä peruskoneeni on ollut niin kestävä ja hyvä, että en ollut ajatellut siitä luopua vaikka uuden ostankin. Jokatapauksessa toimiva kone on saatava, eli olen menossa ompelukonekauppaan. Ja jospa vanhankin koneen saisi vielä kuntoon.

Olen valmistautunut selailemalla netissä kauppoja ja keskusteluja. Sen perusteella on muodostunut lista ominaisuuksista, joita koneessa olisi kiva olla:
 • portaaton paininjalan puristuksen säätö
 • helppo ala- ja ylälangan kiristyksen säätö
 • ylälangan langoitin
 • alalangan nosto automaattisesti
 • langankatkaisu
 • puolaus neulan kautta
 • tikin pituuden ja leveyden helppo säätö
 • metalliset osat
 • mahdollisuus ommella kaksoisneulalla
 • muisti omille säädöille
 • iso ompelutila, kapea vapaavarsi
 • hyvä valo
 • polvinostin 
Liikkeen josta ostan pitäisi tarjota:
 • takuu koko koneelle
 • huolto samassa liikkeessä, että ei tarvitse lähettää pitkäksi aikaa huoltoon
 • käyttöopetusta
Huomenna lähden liikkeelle tämän listan ja näiden kokeilupalojen kanssa :) Trikoolle, velourille, joustikselle ja puuvillalle applikointia pitää kokeilla.


Itse asiassa ei oikein huvita koko tämä juttu. Koneiden kanssa säätäminen on se ikävin puoli tässä ompeluharrastuksessa. Ja takkuamistahan varmasti tulee, kun opettelee uutta konetta käyttämään. Mutta toivottavasti tulee myös paljon uutta intoa ja huippuhyvä kone!

Tällainen on ainakin ollut mielessä. Se on Pfaff Quilt Expression 4.0.

Tämä taas on Husqvarna Sapphire 875 quilt.Ja entäs tämä: Bernina 380.Kaikenlaiset vinkit ja kokemukset on tervetulleita!!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kurjaa, että koneesi lakkasi toimimasta. Se on niin raivostuttavaa! Mutta tuo sinun toivelistasi on kyllä hyvä. Minäkin haluaisin tuollaisen koneen. Periaateessa olen ihan tyytyväinen tähän Janome koneeseeni, mutta kieltämättä listassasi on ominaisuuksia jotka olisivat vielä plussaa. Olisi mielenkiintoista kuulla millä hinnalla tarjoavat sinulle noita koneita. Tietäisi sitten "haaveilun" hintahaarukkaa. Miksi muuten ompelukonekauppa on tällaista ärsyttävää listahinta-tinkiminen peliä.

Tupuna kirjoitti...

Oon ihan innoissani tämänpäiväisen kierroksen jälkeen! Sain niin hyvän tarjouksen Bernina Aurorasta, että se mahtuisi sittenkin budjettiini :) Tuo Bernina 380 putosi heti mietinnästä, koska siinä ei ollut paininjalan puristuksen säätöä. Vähän vielä mietin ja meinaan käydä kokeilemassa. Berninassa vähän häiritsi se, että näkyvyys neulalle oli huonompi kuin muissa. Ompelutila myös pienempi.
Laitan sulle Hilduli vaikka sähköpostia niistä hinnoista. Ei tunnu sopivalta julkaista tarjouksia näin julkisesti. Mutta kuka vaan voi sähköpostilla kyllä kysyä jos kiinnostaa!

Elisa kirjoitti...

Mullakin Bernina Aurora (QE 440) ja se on kyllä ihana! Tosin siinä ei ole automaattista langankatkaisua eikä puolausta neulan kautta, mutta erinomainen ja LAADUKAS kone. Ainakin tähän asti on ollut kone, jonka ostamista en ole katunut! Polvinostin on ihan korvaamaton, ja sitten se portaaton paininjalan puristuksen säätö. Ja se langoitin on ihana ;) Toivottavasti saat hyvän tarjouksen ja yhtä hyvän koneen!!!

Tupuna kirjoitti...

Kiva, Elisa, että oot ollut tyytyväinen Auroraan! Käytätkö siinä yläsyöttäjää usein ja toimiiko se hyvin? Sitä vähän mietiskelen, kun Pfaffissa oon siihen yläsyöttäjään tottunut.

Tiina kirjoitti...

Juu langankatkaisua vaille kaikki tuo löytyy 450-Aurorasta, paitsi neulan kautta en ole puolannut koskaan - miksi pitäisi? =) Kyllä se on ollut sellainen kone josta en luovu koskaan, uskoisin meidän pitävän yhtä vuosikymmenet. <3