perjantai 16. syyskuuta 2011

Junahaalarit ja pöllöhousut

Käytin Stoff och stilin harmaata velouria melkein koko metrin palan, ja siitä tuli Patulle mustikkahaalarit (OB 6/09) ja Aamolle housut tutulla Saimi-kaavalla.


Leikkasin mustikkahaalarit leveydestä 86-senttisellä kaavalla ilman sivusaumavaroja. Tuli tosi sopiva leveys. Pituuden laitoin sekä selkäosassa että lahkeissa 86:n ja 92:n puolivälistä, ja siitäkin tuli sopiva. Juna-applikaatiossa oli jo paininjalan puristus kai ok (5), mutta tikin pituuden kanssa oli vähän säätöä. Lopulta laitoin sen ihan pienimmälle (0,10). Vinkkejä saa antaa muut Auroralla applikoivat noista säädöistä!

Ottobren ompeluohjeita en vilkaissutkaan, kun muistin, että Tosimummolla on loistava ohje, joka löytyy täältä.


Haalarit edestä.


Ja takaa.


Ja sovituksessa. Lahkeisiin laitoin kuminauhat, vaikka olin suunnitellut resoreita. Lahkeista tuli ihan riittävän pitkät noinkin. Mittasin kuminauhan pojun nilkan mukaan, niin sain riittävän kireät eikä lahkeet jää kantapään alle vaikka kasvunvaraa vähän onkin. Turkoosi resori on muistaakseni Ikasyrin salaisesta kangaspaketista.
Otin lähikuvan Berninan applikointijalasta, joka on mielestäni ihan hyvä, mutta miksi ihmeessä se on edestä umpinainen! Juuri se kohta, mihin ommel tulee, jää muovin alle, ja muovi heijastelee niin ettei sitä näe kunnolla. Varsinkin käännökset on hankalia. Tässä applikoinnissa tein jonkun ajatusvirheen enkä leikannut junanvaunujen alaosia suoriksi vaan pyörien muotoisiksi. Sieltä sitten vähän pohjaa näkyy välistä. Kiinnitin veturin ja vaunujen alaosan suoralla, jota ei näy, koska se uppoaa onneksi kankaaseen aika hyvin.


Tämä avoin koruommeljalka toimi paremmin pienissä kohdissa. Tässä tein nallelle silmiä, ja tein myös suun ja nenän. Sain aikaan ilkeästi virnistävän nallen :( Ilmeitä on sitten vaikeaa applikoida. Kun purin ompeleita, oli nallen naaman paikalla pian iso reikä. Paikkasin sen samanvärisellä kangaspalalla ja nalle sai ainakin toistaiseksi jäädä ilmeettömäksi.


Aamon lokkihousut on olleet menestys. Linnuista innostunut poju sai nyt myös pöllöhousut ja oli niistä riemuissaan. Pöllönkuva on Ottobresta 6/09. Resori on Stoff och stilistä, ja se ei ole aivan täsmälleen samaa sävyä kuin velour, mutta riittävän kuitenkin. Applikointi on velouria, Eurokankaasta. Tosi ohutta, ja minusta hyvää applikointeihin.Tykkään edelleen tosi paljon tästä kaavasta. Näissä housuissa on 104-senttisen leveys ja 110-senttisen pituus. Lahkeissa vähän kasvunvaraa siis.

10 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Ihania, etenkin nuo junahaalarit :) Olen kyllä kade tuosta sun koneesta, täällä vaan perus-Brotherilla aplikoidaan...

Teija kirjoitti...

Todella hienoja! :)

Tanja kirjoitti...

Tosi vekkuleita ja ihania!!!

Riikka kirjoitti...

Minä ostin Berninan aplikointijalan niin minulle myytiin tuo mitä sinä kutsut koruommeljalaksi! Ihan hyvin sekin pelittää, vaikka yleensä aplikoin ihan sillä normijalalla.

Elisa kirjoitti...

Mun Aurorassa käytän yleensä velourille applikoitaessa paininjalan puristuksena suunnilleen 14:ää ja sitte tikinpituutena on 0,3 tai 0,4. Jälkihän näyttää hyvältä noilla säädöillä joilla ompelit!

Caorann kirjoitti...

Ihania aplikointeja ja edellisen postauksen tunika on myös hieno! :)

Tupuna kirjoitti...

Kiitos kaikille!

Riikka, tuo koruommeljalka tosiaan on parempi applikointiin, eli voitit siinä kaupassa :) Harmi jos sitä ei siis ole vakiona 450:ssa.

Kiitos Elisa kun kerroit nuo säädöt, kokeilen niitäkin :) Vähän liikaa joissain kohdissa kangas venyi, tikin pituus oli niin pieni. Mutta varsinkin junan pyöriä oli vaikea muuten tehdä, kun piti kokoajan kääntää.

Riikka kirjoitti...

Mulla ei ollut vakiona ja hain sen sitten jälkikäteen, samoin napinkiinnitysjalan. Ja piilo-ommeljalan, mutta sitä en ole vielä käyttänytkään =O. Niin ja mulla kans yleensä tikinpituus on 0,4 aplikoidessa.

Sani kirjoitti...

onpas sinulla ihania töitä taas blogi pullollaan!
Minulla myyntiin edestä avoin paininjalka aplikointipaininjalkana.
tos avopaininjalas on se huonopuoli että ei anna niin hyvää tukea kangasta vasten, kuin läpinäkyvä joka on edestä kiinni. minäkin käytän molempia aplikointiin sekä läpinäkyvää että avopainijalkaa.

Hatatuu kirjoitti...

Hienoja nämäkin! Nukkumatti kutsuu, pidemmälle en ehdi, mutta klikkasin lukijaksi, joten jatkan sitten toisella kertaa.