perjantai 11. maaliskuuta 2011

Patun farkut


Patu tarvitsisi kipeästi ruokailuessun. Käytännöllisenä äitinä ompelin hänelle farkut ;) Hyötyompelukset maistuu todella puulta, tekisi mieli vaan tehdä kaikkea kivaa ja nättiä. Näitä farkkujakin toki tarvittiin. Koska meidän Patukka ei kulje ihan peruskäyrillä kasvun suhteen, niin ompelutaidoista on hänen kohdallaan oikeasti hyötyä. Hän on nyt 8kk ikäinen ja käyttää kokoa 80-86. Kaikki sen kokoiset farkut on tarkoitettu käveleville, ja ovat usein liian kapeita tai jäykkiä. Nämä farkut tein tosi joustavasta stretchdenimistä, Eurokankaasta sitä ostin. Ja taas tuli hyvää käyttöä Ikasyristä ostamalleni "mustalle" eli todella tummansiniselle resorille, se sopi loistavasti tähän tummaan farkkuun. Tämä on jopa ihan löytö, en ole näin tummaa sinistä muualla nähnyt!


Kaavan pohjana on Hupsis-trikoohousut Ottobresta. Siihen olen lisännyt sivusaumat, taskut eteen ja taakse, tikkaukset ja vyötäröresorin. Takataskussa oleva sienimerkki on Hanhelista. Housujen koko on leveydestä 86cm ja pituudesta 92cm. Kuten kuvasta näkyy, lahkeissa on kasvunvaraa. Kuvassa päällä on kestovaippa ja villahousut, joten nekin mahtui hyvin farkkujen alle.

Kaava: Hupsis-trikoohousut muokattuna, Ottobre 1/09
Kangas: Farkkukangas Eurokankaasta, resori Ikasyristä
Koristenauha: Sieninauhaa Hanhelista

11 kommenttia:

aeno kirjoitti...

Oikein nätit housut on. Ja on muuten iso jäpikkä :) Meidän kohta vuoden ikäinen tuli käyriltä alas ryminällä ja on nyt vasta 74cm :D

Riikka kirjoitti...

Meillä on oltu kans noin isoja =). Ja aina tekee mieli tehdä farkkuja kun näkee näin ihania muiden tekemiä.

Tanja kirjoitti...

Onpa hienot farkut! Muutenkin ihania vaatteita, löysin juuri blogisi : )!

Sani kirjoitti...

Tosi ihanat farkut! :)

TanttaRalla kirjoitti...

Wau, onpa hienot farkut ja tosi siististi ommeltu!!
Aika monet ostofarkut tuntuu muutenkin olevan liian matalia ja kaposia ohuenkin taskuvaipan päälle vielä kävelyiässäkin. Meillä jäi muutamatkin housut likalta käyttämättä, kun vaippa vilkkui vyötäröstä vaikka punteissa riitti pituutta...

Tanja kirjoitti...

p.s. omassa blogissani on sinulle pieni tunnustus, käy kurkkaamassa!

Johanna kirjoitti...

Hienot farkut, taskut ja kaikki! Ja näyttää sopivan Patulle hyvin. Tää sun blogi nostattaa ompelukuumetta, mutta koskahan mä maltan nipistää yöunistani ompelemisen takia...? :)

Tupuna kirjoitti...

Kiitos kaikille!!

Patu tosiaan on ihan omilla käyrillään, plussan puolella reilusti. Kaksoset on olleet toista maata, saavuttivat nollakäyrän 3-vuotiaina.

TanttaRalla, oon huomannut saman. Patulle tosin ei mahdu kertisvaipankaan kanssa ;)

Kiitos Tanja tunnustuksesta! Palailen siihen pikapuoliin.

Johanna, en kyllä suosittele yöunista pihistämistä, vaikka sitä itse teenkin ;)

Tarja kirjoitti...

Nämä farkut oli tosi hienot ihan livenäkin! Sain seurata niiden valmistumista pala palalta. Olen ylpeä tyttäreni taidoista:)

tuittu kirjoitti...

voi miten hienot farkut! jaq paita myös. Itsekin tilasin juuri tuota punaista tähteä, mutta leikaksin siitä tytölle paidan ja nyt
harmittaa miten kivalta tuo olisi näyttänyt pojallakin. jotenkin oon jämähtänyt siihen että kaikki punaiset kankaat tulee käytettyä tyttöjen ompeluihin.

niin ja meidän jätkä on samaa kaliiberia, on nyt 8,5kk ja käyttää myös 80-86cm vaatteita. itse asiassa 80 alkaa olemaan pieniä ja kaikki vaatteet ompelenkin 86 koon kaavoilla tai 92cm ilman saumavaroja

Tupuna kirjoitti...

Mummulle tosiaan kuuluu kiitos lastenhoidosta, että sain nämä housut ommeltua :)

Kiitos Tuittu! Tämä Patun body on itse asiassa Lindexin mallistosta, isoveljenkin aikanaan käyttämä, on kyllä ihan samanlaista kuin se JNYn kangas. Minä taas oon aina mieltänut tummanpunaisen pojan väriksi :)