sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kangasostoksia, hyötyompeluksia ym.

Sain miehen työmatkan siivellä tilattua kankaita suoraan Ruotsin Stoff och stilistä. Oli vaikea valita, mitä kaikkea ottaisin. Trikoita, puuvillaa, velouria ja resoria sieltä tuli. Trikoot on aika ohuita, mutta pehmeitä ja joustavia. Velour on ihan ok, ei Metsolan tai Ikasyrin velourin veroista, mutta ihan ok. Väriyllätyksiä tuli muutama, kuten nettiostoksissa usein. Limessä velourissä on ihmeellinen neonvärin vivahde ja harmaa velour ja resori ei ole samaa sävyä. Puuvillakankaat on laadultaan hyvin vaihtelevia, pingviinikangas esim. on popliinityyppistä ohutta ja sileää, norsukangas taas karkeampaa ja jäykempää.


Miehen työkaveri ystävällisesti auttoi tilauksen kanssa, ja tein hänelle kiitokseksi pussukan.


Hyötyompeluksiin: Eilen tartuin sitten siihen Patun ruokailuessuasiaan, kun olin oikein julkisesti täällä julistanut, etten ole saanut aikaiseksi tehdä sellaista ;) Siitä tuli käytännöllinen, toimiva ja sopiva. Nyt se päällä on jo syöty puurot ja soseet, joten ei siitä sen enempää! Kun olin kaivanut pul-kankaat esiin niin tein myös yhden taskuvaipan, Patulle kun alkaa jäädä pieneksi ne, joita isommat piti vaippaiän loppuun asti. Siitäkin tuli sopiva ja hyvä, mutta kuvaa en saanut, koska kosteuskestävyyskin tuli testattua samantien, ja vaippa meni siis heti pesuun :)

Lopuksi vielä lasten serkkutytölle 3-vuotislahjaksi tekemäni hernepussit, joissa on applikoituna tytön nimi. Olin tämän ajatuksen saanut jo kauan sitten, ja vihdoin sain toteutettua. Omatkin lapset halusi heti samanlaiset! Raitakangas on Petrifunin tehtaanmyymälästä, ilmeisesti kauluspaitakangasta, ja muut kankaat Iinulta.


2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Hernepussi-idea on hieno! Minullakin kangastilkut odottavat ompelemista hernepusseiksi, mutta vaikea keksiä niihin jotain erityistä...katsotaan mitä niistä syntyy...

Sani kirjoitti...

Vau mitä kankaita!
Innolla odotan mitä saat aikaiseksi :)
Ihanat kangasyhdistelmät noissa hernepusseissa!