torstai 16. kesäkuuta 2011

Nimpparit lokkiteemalla


Aamosta on tullut innokas lintubongari :) Nimpparikakun lokkikuvaa varten tuli tarkat ohjeet: lokki jolla on valkoinen pää, pitkät siivet ja joka lentää. Netistä sitten löysin kriteereitä vastaavan kuvan. Kuva on vaahtokarkkimassalle maalattu, ja kakku on tällä kertaa helppo ratkaisu, eli jäätelökakku. Kaurakeksimurskasta tehdyn pohjan päälle ensin 1l päärynäjäätelöä, väliin kinuskikastiketta ja päälle 1l vaniljajäätelöä. Tein tämän irtopohjavuokaan reunakalvon avulla. Vaahtislevy jätskikakun päällä ei ollut käytännön kannalta mikään onnistunut ratkaisu, koska se ei jäätyneenä tietenkään leikkautunut.


Otin kuvan myös työn alkuvaiheesta. Vasemmalla mallikuva, oikealla leivinpaperille piirretty kuva, joka on rei'itetty tärkeistä kohdista. Laitoin leivinpaperin vaahtislevyn päälle ja piirsin reikien läpi elintarviketussilla pienet pisteet. Pisteet on niin hailakat, ettei niitä tästa kuvasta edes erotu. Pisteiden avulla kuvan mittasuhteet on nopeaa saada oikein.Nimpparisankarilla on myös aiheeseen sopivat housut, jo pari viikkoa sitten tehdyt.


Housujen kaava on sama Saimi Ottobresta 1/09, velour mustaa (ihan oikeaa mustaa tällä kertaa) Ikasyristä. Resoreiden ostopaikkaa en muista. Lokinkuva velouria.

5 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Loistavaa lokitusta : )!

Ida kirjoitti...

Tosi hienosti ja taitavasti tehty lokki! Hieno on myös housujen applikaatio.

Sani kirjoitti...

Todella upea lokki!!!!
JA kivat housut :)

Niina kirjoitti...

Lokki Joonatan! :)

Tupuna kirjoitti...

Kiitoksia!

Niina: Lokki Joonatan toi hymyn huulille ja muistoja mieleen jostain 15 (!!!) vuoden takaa :)