keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Jotain itselle, pitkästä aikaa


Innostuin Marimekon kankaista ja ajattelin ommella vaihteeksi jotain itselleni. Tämä tunikan kaava on kirjaston lehdestä, joten muista lehden numeroa enää. Ottobresta kuitenkin, kaavan nimi on "Kaksi kivaa trikootunikaa", koko 36. Helmasta uhkasi tulla liian lyhyt, joten käänteen sijaan laitoin sinne kangaskaitaleen. Sivusaumoissa on framilonilla tehdyt rypytykset. Tästä tuli ihan käyttökelpoinen paita :)

Hihoista tykkäisin tehdä reilusti kapeammat, tässä kaavassa kun on tuollaiset pussihihat. Osaisiko joku neuvoa miten hihat kavennetaan? En halua menettää etukappaleen kaarevaa muotoa, tässä tuo vartalo-osa nimenomaan oli hyvän mallinen. Ehkä olisi yksinkertaisinta vaan kuitenkin ottaa joku toinen kaava.

Toivotan vielä kaikille lukijoille:

2 kommenttia:

Sani kirjoitti...

siis onko pusero hihan kiinnityskohdasta/olkapäästä ok?!
en tiedä mikä on oieka oppinen kavennus, mut mä kavensin ihan vain hihojen sivulta (en ihan ylhäältä asti että)molemmilt puolilt samanverran pois. Mut toivotaan että joku opiskellut/oppinut kävis laittamassa kommentin :)

Ihana tunika! Tääl kovasti kans taas itselle suunnitellaan vaatetta :)

Tupuna kirjoitti...

Se olka juuri oli se ongelma, sekin on aika leveä. Joku ostopaita mulla on, mikä on hyvä. Jos vaan malttaisi purkaa sen kaavoiksi, niin tulis loistava. Tätä paitaa tehdessä muistin taas, miksi en ollut pitkään aikaan ommellut itselleni. Oon niin kovin kriittinen, pitäisi istua ihan täydellisesti ;)