keskiviikko 22. elokuuta 2012

Hupparit vihdoin valmiit!


Joskus joku kangas on liian ihanaa. Sitä silittelee ja katselee, muttei pysty leikkaamaan. Kunnes hoksaa, että siitä palasta on pakko ommella, jotta se vielä riittää kasvaneen lapsen vaatteeseen. Tässä Mjukan konevelourissa on täydellinen turkoosin sävy (sama kuin Metsolan joustiksessa, kuten Aamon jalassa olevista housuista näkee). Säilöin tätä 50cm palaa kaapissa noin 2 vuotta. Siitä piti alunperinkin tulla huppari. Mutta mutta... En yhtään tykkää hupparin ompelusta. Niinpä se huppari valmistui vasta täksi syksyksi, koossa 110cm.


Tein uudella kaavalla, ja ensin tietysti jostain muusta kankaasta kuin siitä huolellisesti hillotusta aarteesta. Kaava on Bubo bubo, Ottobresta 6/11, koko 110 molemmissa. Ihan kaavan mukaan tehty muuten, paitsi vetoketju on normaalimittainen. Resorit tuli ekaan versioon liian löysät, muuten hyvät mittasuhteet.


Nanna on ollut niin tyytyväinen sydänautohuppariinsa :) Molemmat velourit on Ikasyriltä, ja vuorina molemmissa Marimekon raitaa. En oikein osaa sanoa, mikä hupparin tekemisessä on niin tylsää. Ehkä se, että joutuu leikkaamaan monta kappaletta, kun on vuoritkin. Vetskarin ompelu ei myöskään oo niin rentoa puuhaa.


Tästä konehupparista ehti kehittyä ihan ompelujumi, kun halusin vaan saada sen valmiiksi, mutta tekeminen ei innostanut. Vielä kun kangas oli ekstraihanaa, niin kaikki piti tehdä niin huolella. Melkein hiki tuli, kun leikkasin ;) Kun huppari vihdoin valmistui, huokaisin helpotuksesta. Ja yhtäkkiä huomasin, että ompeluinspiraatio on tullut takaisin! Huh mikä prosessi yhden (tai no kahden) takin tähden... Mutta siitä tuli kyllä ihan juuri sellainen kuin olin ajatellut.

10 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ompa hienot hupparit. Minäkään en meinaa saada aikaiseksi ommella huppareita =)

MariaH kirjoitti...

Upeat hupparit! Ja tosi ihana tuo turkoosin sävy. Mulla myös parikin semmoista kangasta, joita en vain uskalla leikata.

Inkeliina kirjoitti...

Todella hienot hupparit! Tuo sininen konevelour on upeaa.

kewa kirjoitti...

Upeat!

Mun Tekemä kirjoitti...

Ihanat hupparit! Kunpa itsekin uskaltaisin...

Cartsa kirjoitti...

Kivat hupparit! Itselläni tuo autokangas juuri pesussa, jotta pääsisi myös huppariksi. :)

Helmi kirjoitti...

Heh, tiedän tunteen :D Hienot tuli! :)

PetraRos kirjoitti...

Ihanat hupparit,minullakin olisi muutama kangas niitä varten kun vain uskaltais aloittaa :D

Tupuna kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Huppari on kyllä tosi hyvä vaate kangasaarretta varten. Melkein joka päivä päällä takkina. Ei jää kiva kuosi laatikkoon vaatepaljouden alle ;)

Anonyymi kirjoitti...

Upeat hupparit. Mulla on myös tuo hupparin luomisen tuska. Tosin mulla ei ole tiettyä täydellistä kangasta, mutta se prosessi ylipäätään. Just tuota samaa kaavaa olen miettinyt. Piirsin sen jo aika päivää sitten, mutta nyt taitaa olla jo liian pieni. En jaksaisi taas piirtää... ehkä vaan pidennän.

Sinun yksilösi ovat tosi onnistuneet ja taas niin kauniin huolellisesti tehdyt. Saisinkohan minäkin nyt näiden inpiroivien kuvien avulla vihdoin tehtyä omilleni.