lauantai 18. helmikuuta 2012

Talven alusvaatteita


Loppusyksyn pakko-ompelus oli nämä aluspaidat... Mietin ommellessa, että miten saan yksien aluspaitojen tekemiseen kulumaan niin paljon aikaa. Mutta teinkin sarjatyönä, ja sitten yhtäkkiä olikin valmiina 10 paitaa :) Kaava on Ottobren sivuilta ladattavissa oleva ilmaiskaava, koko 104. Näitä käytetään talvella trikoopaidan alla ja kesällä sitten yöpaitoina.


Nannan harmaaseen paitaan kokeilin ensimmäistä kertaa Saksasta tilattua velours motive -kuvaa. Tosi hyvin on pysynyt pesut ja rummutukset.


Kaikissa paidoissa on niskassa merkki, jotta menisi oikein päin päälle. Aluspaitoihin merkki on mukavampi laittaa ulkopuolelle, niin ei kutita.


Ottobren 6/11 Pitkä jussi -kaavalla valmistui myös pitkiä kalsareita. Tämä on kiva malli tytöllekin, ja kun jättää resorit pois, niin melkein yhtä nopea ommella kuin peruspitkikset.
Tässä yöpuvut Night owl -paidan ja Stripy legs -housujen kaavalla. Nyt en muista, mistä lehdestä ne oli (kirjaston lehti), mutta hyvät kaavat! Kaikki raitakankaat Marimekkoa :)


Tämä yöpaita More grey -kaavalla (4/11). Tein näitä 2kpl.


Ja yöhousut Lily-leggingsien kaavalla. Leggarikäyttöön tätä kaavaa täytyy siis "hieman" kaventaa. Siniset raidat Marimekkoa, turkoosit housut vanhasta paidasta.

5 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Aivan upeat pinot!

PikkuHoo kirjoitti...

Tuolla samaisella kaavalla on tehty meidänkin aluspaidat ja hyvä kaava on :) Totta tosiaan nuohan menee kesällä yöpaitoina, mulla ei tuu pidettyä nuita hihattomia kuin aluspaitoina, kesällä tykkään suojata lapsen olkapäät ja niinpä meillä käytetään lyhythihaisia paitoja ulkona.

Teri kirjoitti...

Huh, tässähän ihan hengästyy, kun katsoo tuota vaatepinoa! :) Melkoisen määrän olet saanut tehtyä! Kivan näköisiä! Tuo siilikangas on ihan mahtavaa, harmi kun sitä ei taida mistään saada.

Tupuna kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista :) Kyllähän noita alusvaatteita pitää olla isot pinot. Parit kalsarit ja yöpuvut on jääneet kuvaamattakin. Ne on kyllä niin tylsiä ommella, mieluummin vaan näpräilis applikointeja :)

PikkuHoo, samoin mäkin tykkään pitää lapsilla hihallisia paitoja ulkona kesällä. Melko usein ihan pitkähihaisia aurinkosuojapaitoja.

Anonyymi kirjoitti...

siis vau miten ahkera olet ollut. Mä olen vähän jälkijunassa kun olen nyt miettinyt noita aluspaitoja. No on pärjätty tähän asti, mutta hyvä tietää että joku ilmaiskaava on ladattavissa. Taas niin laadukasta ja kivat yksityiskohdat. Näissä silmä lepää.