keskiviikko 24. elokuuta 2011

Stoff och stil syksy 2011

Stoff och stilin kuvasto oli mennyt vanhaan osoitteeseen, minkä vuoksi sain sen vähän myöhässä. Kuvastoa voi selata myös netissä, mutta jotenkin kiva oli saada myös paperiversio. Stoff och stil ei harmi kyllä toimita suoraan Suomeen. Mieheni käy usein Ruotsissa työmatkalla, ja siten olen saanut täältä tilattua :)


Lasten kankaissa oli tuttua värikästä tyyliä. Varsinkin kuviovelourit oli ihania! Tällä aukeamalla pinkkejä sydämiä punaisella pohjalla. Harmillisesti näytti siltä, että velourista kuultaa valkoinen pohja pahasti läpi. Kuultaminen lienee aika voimakasta, kun sen huomaa kuvaston vaatteesta!


Tähtijersey on varma suosikki, tässä kauniissa tummansinisen sävyssä. Sitä saa myös beigenä. Autokangasta on myös tullut tummansinisenä, mielestäni ehdottomasti kivampi tämä kuin se edellinen ruskea :) Jerseyn hinta oli noussut aika paljon, hinta nyt 129,95 kr/m, eli noin 14,30 euroa. Aiemmat hinnat oli 85-100kr. Trikoissa oli tarjolla myös etanoita, mäyräkoiria, kameleontteja ja pöllöjä, mutta ei erityisen puhuttelevissa kuoseissa. Niin ja pääkalloja, joista en erityisemmin tykkää.


Tähtivelouria tummansinisellä pohjalla, aah!


Mutta lähemmässä tarkastelussa näyttää pahasti valkoinen kuultavan siitäkin.


Sydänvelour harmaa-vaaleanpunaisena. Tai siltä se näyttää. Tekstin mukaan väri on blå/rosa. Siniharmaa ehkä sitten on tuo pohja. Kuviovelourin hinta on 129,95 kr/m, eli noin 14,30 euroa.


Tähtivelouria myös violetti-limenä, joka on minun makuuni liian retroa. Ja valkoista näkyy pahasti saumoista ja vaatteen vähän laskostuessa lapsen päällä.


Yksiväristen velourien värivalikoima on varsin kattava. Ja resorit sävysävyyn. Näitä veloureja tilasin viimeksi, ja laatu oli ihan ok. Ohuempaa kuin Metsolan tai Ikasyrin, mutta ihan ok. Mitään valkoisen pohjan kuultamisen ongelmaa ei näissä ollut. Yksivärinen velour maksaa metriltä 89,95kr eli noin 9,90e.


Stoff och stil on varsinainen käsityötavaratalo. Tarvikkeita löytyy myös neulontaan ja askarteluun yms. Tässä kuva yhdeltä lanka-aukeamalta.


Ja kaavoja on myös. Tässä laukkuja yms.


Ja lastenvaatteita.


Sisustus- ja joulukuvastoon en vielä ehtinyt tutustumaan. Ja onhan siellä myös aikuisten vaatteisiin vaikka mitä, mutta niistä en jaksa nyt innostua. Omat vaatteet tulee vielä pääosin kaupasta :)

3 kommenttia:

Nuksu kirjoitti...

Ihania kankaita ja vaatteita. Ihmeen paljon kyllä kuultaa tuo valkoinen läpi ja se on kovin harmi :(

aeno kirjoitti...

Minä jo eilen tuolla kangashamstereiden puolella etsin jotain ihmistä jolla asuisi sukulaisia Ruotsissa :D Kesäkauden kissavelour oli kyllä ihanaa ja tuo auton uusi sävy (lisäksi se, että nyt sen on jerseytä) melkein pakottaisi tilaamaan... Kunhan vain löytyisi se Ruotsi-yhteys :D

Retrokkaan Jenny sanoikin noista veloureista sen verran, että on ollut paljon negatiivista keskustelua laadusta. Painettu velour on kyllä aika huonoa ollut minusta aina. Tein siitä Mjukan tähtivelourista takin ja siitäkin paistaa läpi (taitteissa ja saumoissa varsinkin), samoin JNYn pilvikuoseista puskee pohja esille.

Tupuna kirjoitti...

No enpä sitten mietikään noita painettuja veloureja, jos ne jo tiedetään huonolaatuisiksi. Harmi, kivat kuosit.

Aeno, minkälaista määrää kangasta olisit haluamassa? En ollut itse ajatellut tilata mitään ennenkuin ehkä keväällä, mutta jos joku/jotkut tulisi jakamaan Ruotsin postareita (noin 8e) niin voisin jotain diilata sieltä nyt syksyllä. Kimpalle pitää kyllä määritellä joku katto, koska vaivaan tällä asialla miehen työkaveria, jota en itse edes tunne. Ei siis kymmeniä metrejä kangasta :) Seuraavaa Ruotsin reissua ei vielä ole tiedossa, lokakuussa aikaisintaan. Voin sitten lähempänä kysellä, vieläkö oot kiinnostunut :)