maanantai 17. lokakuuta 2011

Keijumekko ja parit leggarit


Nanna on alkanut pitää mekkoja ja äiti hurraa itsekseen ja ompelee mekkoja minkä ehtii ;) Mekko on aiemmin ollut Nannan mielestä juhlavaate ja nämä arkimekot ovat siis uusi juttu. Tämän keijukankaan hän valitsi itse. En olisi ottanut vihreää, mutta se on kyllä tosi kiva sekin, ja pääasia että on tytölle tosi mieleinen. Mekon kaava on Dreamland-tunika Ottobresta 4/11 pidennettynä mekoksi ja pidennetyin hihoin, koko 104-110. Olin tilannut 60cm kangasta ja tein niin pitkän kuin siitä määrästä tuli.


Ostin Sydillan keijuinterlockin Ottobre-shopista, JNYn musta tähtitrikoo on Ikasyristä ja tumman pinkki trikoo Marimekon. Pinkki resori taisi olla Fabriinasta.


Leggarit on Lily-leggingsien kaavalla (OB 6/07), tosin huomattavasti kavennettuna. Taisin ottaa taitteella jopa 4cm pois, jotta sain oikean tiukkuuden.Pääntietä purin enemmän kuin mitään koko vuonna yhteensä. Ensin tuli framilon liian löysälle, sitten kireälle, ja olin jo resorinkin siihen päälle ommellut. Kaikki purkuun. Sitten kanttaus meni ihan miten sattuu, monta kertaa, kun en ihan vielä osaa Auroran kanssa aina näissä kohdissa pelata yhteen. Vieläkin jäi parantamisen varaa, mutta hyvä tuli kuitenkin. Päällystin napin Iinulta ostetulla popliinilla ja tein napille silmun virkkaamalla ompelulangasta, kuten kerran aiemminkin jo tein ja hyväksi totesin. Nyt vaan jätin silmun päät kauemmas toisistaan, niin nappi osuu sinne helpommin.

EDIT: En muistanut mainita, että viime perjantaina matkani varrelle osui vihdoin Triteks Tampereella. Menin ostamaan yksivärisiä trikoita ja löysin niitä aika kivan kasan :) Etsin puuvillaisia ja jäin kaipaamaan ilosia värejä. Pinkkiä, turkoosia yms. oli vain lycra-laatuisena, mistä en tykkää lasten vaatteissa enkä oikein muutenkaan. Mustaa, valkoista, tummansinistä ja petroolia tuli senkin edestä. Hinta oli varsin kohtuullinen, 10€/kg eli noin 2,50€/metri. Tapasin sattumalta myös blogitutun :)

8 kommenttia:

Mun Tekemä kirjoitti...

Hyvä tuli! Itsekin olen yrittänyt opetella juuri tuota samaa pääntien tekoa... vaiheessa vielä! Kiva yhdistelmä nuo leggarit ja tunika.

TanttaRalla kirjoitti...

Tosi kaunis mekko, etenkin noiden tähtileggarien kanssa!! Ja aivan tuttua juttua tuo takkuaminen päänteiden kanssa...
Mulla on kanssa ollut ajatuksissa tehdä mekko kumpparihelmalla. Ehkä tässä jossain vaiheessa pääsee jopa toteutukseen asti ;)

Nuksu kirjoitti...

Ihana mekko!

PikkuHoo kirjoitti...

Minäkin ompelin vasta tuolla Dreamlandin kaavalla tunikan ja pähkäilin miten teen tuon nappilenkin ja tosiaan virkaamallahan sen olisi voinut tehdä, itse päädyin tekemään sen resorikaitaleesta. Sopii kyllä paremmin tuohon raglasaumaan tuo halkio, täytyykin seuraavassa kokeilla nuin :) Ihana setti nuo tähtileggarit on hienot ja sopii hienosti yhteen tuon keijutrikoon kanssa.

Tupuna kirjoitti...

Kiitoksia :)

TanttaRalla, en muistanutkaan että takkusin myös tuon helman kanssa. Ensin koitin pariin kertaan ommella kumpparin päältä, mutta ilmeisesti alusvaatekumppari ei ole tarpeeksi palautuvaa ja se jäi aina löysäksi. Lopulta tein kujan.

PikkuHoo, oon ihmetellyt joskus että onko silmun tekeminen joku kansalaistaito, kun sitä ei Ottobressa koskaan ohjeisteta. Itse en oo koskaan siihen mitään ohjeita kuullut, vaikka kässätunneillakin olin skarppina :)

Katja kirjoitti...

Hei, onko muuten palkintopussukka saapunut perille?

Tupuna kirjoitti...

Katja, on saapunut, kiitos paljon! Se on tosi hieno ja ihan mun näköinen :)

Katja kirjoitti...

Tähtileggarit on makeet, niin kuin mekkokin :)