keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Ompeluhaaste ja ysmyilyä


TanttaRalla haastoi minut mukaan tähän hauskaan ompeluhaasteeseen.

"Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike. Pelkkä kuvakin riittää, mutta ainahan on kiva kuulla miksi valitsit juuri kyseisen esineen. Lähetä haaste 5:lle."

Montakin tuikitarpeellista tarviketta tietysti on, mutta tässä ajattelin esitellä välineet, joilla naputtelen metallineppareita.


Kuvassa on Kotimäen puodista tilattuja neppareita, jotka ovat yhteensopivia useimpien valmisvaatteiden neppareiden kanssa. Olen tehnyt paljon bodyn jatkopaloja, joten nämä nepparit on käteviä! Purkin kannella näkyy pieni muovinen prikka, joka löytyi miehen työkaluista. Siinä on keskellä reikä, ja sitä vasten laitetaan urosneppi. Tuo puinen vasara on otettu pitkäaikaiseen lainaan lasten hakkapelistä. Laitan sen valmiiksi kootun nepin päälle ja napautan oikealla vasaralla. Lopuksi hakkaan vielä puuvasaralla. Yhtään nepparia en ole saanut vinoon tällä systeemillä! Prymin neppien mukana tulevaa laitetta käytin niihin joskus, mutta nepparit pomppi ja siirtyili siinä miten sattuu.


Haasteen yhteydessä on myös vilautettu kuvia ompeluhuoneista ja -nurkkauksista. Tämä minun nurkkaukseni sijaitsee olohuoneessa. Kankaat ja tarvikkeet ovat siirreltävissä muovilaatikoissa. Tässä on se hyvä puoli, että paikat pysyy siistinä, kun mitään ei voi jättää lojumaan tai muuten yksi utelias pikku Patu käy vähän kokeilemassa ja maistamassa :) Ompelukoneeni on rippilahjaksi saatu Pfaffin peruskone, jossa on yläsyöttäjä muttei paljon muita herkkuja. Ompelukoneen uusiminen onkin ollut mielessä. Saumuri on samaa merkkiä, erittäin hyvä perussaumuri, jossa on paininjalan puristuksen säätö ja differentiaalisäätö.

Laitan haasteen eteenpäin seuraaville:
Kaunis Helmi
Muksun maailma
rocKing' sKidi
Pitsiä ja juhannusruusuja
Mekkotehdas


Sitten sitä ysmyilyä :) Kävin tänään Marimekon ysmyssä ja tuli hieman hamstrattua kankaita :D Älkää kysykö montako kiloa ostin! Kilomäärää en tiedä, mutta enempää en olisi jaksanut kantaa! Kassa rahasti kaksinumeroisen summan, eli varsin kannattavat kaupat tein. Mutta kangasvarastoni kyllä totaalisesti räjähti, ja tasaraitaa tulee täälläkin varmaan pian näkymään :) En ehtinyt ottamaan kuvaa saaliista päivänvalolla, mutta teen sen huomenna.


EDIT: Kuva lisätty. Etualalla kanvasta, pinoissa trikoota, paitsi musta on velouria. Raitakankaita on vielä aika paljon enemmänkin... Kaikki ihanat puuvillat jäi tällä kertaa toisille ostajille. Sen verran oli järkeä päässä, että ostin vain näitä mistä juuri nyt tykkään ommella.

4 kommenttia:

rocKing´sKidi Elisa kirjoitti...

Voi kiitos haasteesta :)

Olen niin kateellinen (no en oikeasti silleen pahalla!) kun en asu sellaisella paikkakunnalla jossa olisi marimekon tehtaanmyymälä :( siksi ysmyt menee aina vain haaveillessa niistä. Harmituksen harmistus!

Sani kirjoitti...

Ihania noi alemman postauksen paidat :)

Täytyis varmaan taas hankkia noit metallineppareitaki, tullut viimeaikoina vain napsuteltua noit kam.neppareita ku ovat niin helppo laittaa :)

Katja kirjoitti...

Mullakin on tulevaissuuden haaveena ostaa Pfaffin ompelukone :) Äitillä on vuosikymmenet kestänyt ja pelittänyt Pfaff ja se on kyllä vakuuttanut minutkin :) Kivasti sulla kankaat, mulla ne vaan lojuu hirveessä kasassa muutamalla hyllyllä vaatekaapissa! :D

Kiitos haasteesta! Pitääpä tarttua tähän heti, kun saan vähän aikaa. Nyt vie sällin juhlavalmistelut kovasti aikaa (sissvoilu ym ;)). Mutta otan haasteen vastaan ja palaan siihen tosiaan ihan pian! :)

Tupuna kirjoitti...

Elisa, ysmy oli tosiaan melkoinen aarreaitta :) Ja melkoinen urheilusuoritus myös siinä tungoksessa!

Sani, mäkin kyllä tykkään kam-neppareista ja laitan niitä aina kun värit sattuu käymään yksiin :)

Katja, Pfaffissa aion varmaan pitäytyä minäkin. Kun on kerran ommellut yläsyöttäjällä, niin siitä ei halua luopua :) Nuo läpinäkyvät laatikot on kyllä käteviä kankailla, näkee hyvin mitä missäkin on.